maandag 31 mei 2010

brocant kapelletje...
Dit schattige spiegel-kast-rekje of wat het ook moge heten, heb ik een paar weken geleden gekocht tijdens één van mijn brocante speurtochten.
Ik verzamel religieuze items, voornamelijk Mariabeelden. Toen ik dit schattige kastje zag liggen, dacht ik: "Super leuk...een kappelletje voor één van mijn Maria's".
Afgelopen zaterdagavond hing ik wat lui en nutteloos op de bank. En toen ineens moest het gebeuren...Een blik witte krijtverf en kwast uit de kelder gepakt. Een oud stuk tafelzeil op tafel en aan de slag!! Het fijne van krijtverf is dat het snel droogd (waterbasis en stinkt niet!). Je hebt dus snel resultaat.
Het kastje was van oorsprong eiken, maar in het wit vind ik het mooier.
Vanmiddag heb ik het brocante kappelletje een mooi plekje gegeven op een rek in onze woonkamer. Mooi in het midden met één van de Mariabeelden er in.
Ik ben erg blij met het kappelletje. 'k Vind het ook zo mooi met het verweerde spiegeltje er in. Geeft het een extra brocant tintje.
Fijne avond.

13 opmerkingen:

 1. wat een mooi kappeltje Geartsje, super vondst! En ik herken dat wel wat je zegt, dat het dan ineens moet gebeuren, en het liefst nog een beetje snel klaar graag :-)

  Ik vind het erg mooi geworden, staat super zo!
  groetjes, Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een gaaf ding zeg, mooi verweerd spiegeltje erin, super!
  groet Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi kapelletje, Geartsje. Erg mooi dat Maria beeldje en die verweerde spiegel, super!

  Fijne avond
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk & apart kapelletje! Waar zou het ooit voor gemaakt zijn? Mooi als zo'n speigeltje verweerd is, geeft het gelijk een mooie brocante uitstraling. En ik ben ook met allerlei spulletjes bezig om ze wit te maken met krijtverf op de keukentafel, lekker snel klaar en mooi mat!!!
  Nu lekker genieten van je mooie aanwinst!
  Lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hai Geartsje, fijn dat Maria en haar kindje nu lekker droog staan :-) Neej serieus ik vind het een prachtig kapelletje, supermooi die verweerde spiegel.
  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OOh Geartsje, ik moet lachen om je, zo herkenbaar, lui op de bank liggen en dan ineens moet het gebeuren....
  Het is een mooi kapelletje geworden, en kan me voorstellen dat het in wit mooier is dan in eiken!
  Fijne avond nog, groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi kapelletje, met deze witte kleur staat het er prachtig....gelukkig dus maar dat je de kwast er over heen hebt gehaald!

  Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OOhhh...wat een schattig kapelletje, zo mooi met Maria ervoor. Dat je zo`n ingeving moet krijgen als je lekker lui op de bank ligt, net of mag dat niet hè? Mooi gedaan geartsje!

  groetjes, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, hier mag dat ook niet, lekker lui op de bank liggen, dan krijgen die blikken verf en kwasten een eigen leven en beginnen ze op me te roepen ;))))))))))))
  Het is wel een werkelijk prachtig wandrek met je kappeletje erin, echt supermooi!
  Lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow,wat een leuk kapelletje,een super vondst.Dat hebben wij wel vaker he,de kriebels om iets meteen af te willen hebben.Het is echt heel mooi.Geniet er van.Zie je misschien van het weekend nog.Groetjes van Eleonore.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Meis, ik kom even bij je buurten, ben al lang niet meer bij je langs geweest helaas
  wat een prachtig onderdak heeft Maria gekregen zeg !! in het wit is het idd mooier als dat saaie eiken (daar heb ik ook niet veel mee)
  supermooi !
  ga nog even je andere posten bekijken
  doeidoei

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je kapelletje prachtig Geartsje , mooi gedaan en dat verweerde spiegeltje doet het hem hoor !
  fijn weekend , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kwam je even bedanken voor je mooie reactie op mijn blog en val gelijk met mijn neus in de boter.... Wat mooi joh puur genieten en dank dus voor het delen,
  groetjes en fijn weekend,
  Madelon

  BeantwoordenVerwijderen