donderdag 2 september 2010

oude luiken...


Tijdens een weekendje weg (een paar weekjes geleden alweer) naar het altijd favouriete Zuid-Limburg, gingen manlief en ik op de terugweg naar huis, nog eventjes langs bij mijn goede vriendin Eleonore. Zij is eigenaresse van de gelijknamige woonwinkel "Eleonore" in Geleen. Als je daar een keertje in de buurt bent is het zeker een bezoekje waard!!!
Bij Eleonore had ik een paar hele mooie oude luiken besteld. Precies de luikjes die bij de sfeer van ons huis passen.
Het huis waarin ik woon is gebouwd in het jaar 1898. Althans de eerste steen werd in dat jaar gelegd door een zekere Jeltje Halbertsma. Zo staat vermeld in een ingemetselde gevelsteen op de voorgevel van het huis. Destijds werd het huis gebruikt als herberg. Daarna heeft het nog diverse bestemmingen gehad. Jaren later werd het pand opgedeeld in 2 woningen. En in 1 deel ervan wonen mijn man en ik.
Het huis bevat nog veel mooie oude details zoals: een balkenplafond, oude schouwen, een "opkamer" (mijn favouriete plekje in huis), een souterrain en een bedstee op zolder. Het huis heeft zo'n heerlijke sfeer!!!
In zo'n oud huis komen brocante spulletjes ook heel goed tot hun recht. Dus ook de nieuwste aanwinst: de oude luiken.
Ik heb de luiken voor de ramen in de "opkamer" geplaatst.
Hier staat nu ook de zwarte paspop(buste) die ik in een eerdere post (zo'n mooierd) heb behandeld. De zwarte hoedendoos is, evenals de luiken, ook een nieuwe aanwinst. Deze heb ik gekocht op een brocante markt.